Следвайте Гласове в На днешното заседание на парламента приеха само заглавието

...
Следвайте Гласове в На днешното заседание на парламента приеха само заглавието
Коментари Харесай

Промяната предлагали на БСП хартиени бюлетини само за хората над 60 години, за да може да си приберете избирателите

Следвайте " Гласове " в 
На днешното съвещание на Народното събрание одобриха единствено заглавието на измененията в Изборния кодекс

4 часа безплодни разправии в залата
Задкулисен диалог с " Продължаваме промяната " в предходния парламент за опазване на хартиената бюлетина, само че единствено за над 60-годишните, описа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на разискването на второ четене на измененията в Изборния кодекс в спор с Асен Василев.
" Тогава смесеното гласоподаване не беше признато, тъй като когато стана въпрос, вие казахте: " Ще върнем хартиеното гласоподаване за над 60-годишните, с цел да може да си приберете гласоподавателите ", разгласи Нинова от трибуната. " Тогава ви споделих, че нашата борба не е за Българска социалистическа партия, а за демокрацията и свободното право на избор ", похвали се тя.

" Искахте да се върне хартиената бюлетина единствено за възрастните хора, само че аз ви обясних на чист български език, че това е противоконституционно ", описа още Нинова. " Ако в миналото сте си мислили да нарушавате Конституцията, този път няма да ви позволим под предлог сякаш, с цел да извършите нещо за Българска социалистическа партия ", съобщи тя.
Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков отвърна, че в различен диалог Нинова споделила: " Ще гласоподавам с Движение за права и свободи, с ГЕРБ, дори и с дявола, в случай че това ще ми донесе още 15 депутати ". Тя отхвърли.
След 4-часови диспути в Народното събрание беше гласувано единствено наименованието на плана за промени в Изборния кодекс и съвещанието беше закрито.
Самото обсъждане на измененията в Изборния кодекс в Народното събрание стартира със скандал. Председателстващият съвещанието Йордан Цонев подреди да стартира четене на отчета за промените, импортиран от Корнелия Нинова. Председателят на правната комисия Радомир Чолаков стартира да чете, само че това провокира бурна реакция от страна на депутати от " Продължаваме Промяната " и " Демократична България ". Те наобиколиха трибуната, потвърждавайки, че се нарушава правилника за работа на Народното събрание.
След къса замяна на реплики, в които Настимир Ананиев прикани Цонев да съблюдава правилника, председателстващият в профил депутата от днешното съвещание на Народното събрание. Около час по-късно наказването беше анулирано.
“Трябва да се съблюдават разпоредбите ”, скочи и Кирил Петков от Политическа партия директно пред парламентарната естрада. Цонев обаче разпореди да стартират изявления по законопроекта.
“Изберете дали да извършите изявления от трибуната, или не. Стоейки прави пред парламентарната естрада, няма да измененията нищо ”, съобщи Цонев.
 

 

Мирослав Иванов от Политическа партия посочи, че би трябвало да се гласоподава дали ИК да бъде прегледан като втора точка. “Вие сте в цялостно нарушаване, тъй като нямате право да отнемате гласа на депутатите. Искаше се прегласуване на точката от страна на Росен Костурков, а вие не го дадохте ”, акцентира Иванов.
Цонев пък му отговори, че още при започване на днешното съвещание се одобри дневният ред, от който ИК стана втора точка за разискване. “Нека да преминем към процедури и изявления. Вие имате записани 50 индивида за това ”, акцентира Цонев.
От парламентарната естрада Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи съобщи, че от седем парламентарни групи в Народно събрание, едвам пет работят и се пробват да изложат своите позиции по Изборния кодекс. 
От своя страна съпредседателят на Политическа партия Асен Василев изиска да бъде остранен Карадайъ.
Йордан Цонев сподели, че при нарушение на реда в залата и отправена публична записка един път се е наложило да в профил Ананиев и че няма съображение да анулира решението си.
След близо 3-часови диспути депутатите одобриха със 123 гласа “за ” и 36 гласа “против ” името на Законопроекта за Изборния кодекс, със заглавието, с което бе импортирано от Корнелия Нинова.
 
Източници: " Труд ", NOVA TV
 
 
 
 
 
 
 
24 Ное 202244824 Ное 202222124 Ное 202240724 Ное 202222424 Ное 2022129224 Ное 2022869КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022226919 Ное 202271918 Ное 2022217624 Sep 20222930
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР